Македонска Ризница број 25

Почитувани читатели,

http://issuu.com/makedonska_riznica/docs/makedonska_riznica_25

Списанието „Македонска Ризница“ ја прослави својата двегодишнина од постоењето. Во овој период објавивме илјадници страници од македонската историја, фолклор, традиција, уметност итн. Интересот кај читателите е сè поголем со што имаме мотив плус за објавување на нови содржини од нашиот бит.

Во овој број ја имаме таа чест за прв пат во Македонија да ги претставиме делата на ирскиот поет Вилијам Батлер Јејтс, преведени од професорот Драги Михајловски, кому особено сме му благодарни за добиената доверба.

Исто така ќе ве запознаеме со револуционерно знаме кое што го вееле македонските борци, како и со случувањата во Радовиш во 1944 година. Ви посакуваме пријатни мигови.


Со почит,
Благојче Андонов

No comments:

Post a Comment