Македонска ризница број 16

Нашата судбина како Македонци отсекогаш била
да не негираат, поробат, да го уништат македонскиот дух
и култура.
Ако тоа е нашата судбина тогаш никогаш не треба
да потклекнеме на желбите и ароганцијата на оние што
тоа го посакуваат. Во името на сите предходни генерации
кои платија со крв за ова парче земја, издржаа натчовечки
мачења и страдања само за да се нарекуваат Македонци
и да бидат свои на своето.
Денес после вековна борба за слобода сме
слободни и независни. Нашата задача денес е да
опстоиме, духовно и културно да се воздигнеме и уште
еднаш на сите да им докажеме дека Македонија е на
Македонците!
„Да живееш, значи да се бориш. Робот - за слобода, а
слободниот - за совршенство” - Јане Сандански
Пред Вас е 16-ти број на е-списанието
„Македонска Ризница“. Се надеваме дека и овојпат ќе
успееме да го заджиме вашето внимание со содржините
кои ги подготвивме.

No comments:

Post a Comment