Македонска ризница број 8

Со гордост Ви го претставуваме осмиот број на „Македонска ризница".
Она што започна како идеја на група ентузијасти денес со сигурност прераснува во шаренолик мозаик од историја, литература, уметност, документи и фотографии кои во себе го носат духот на се' она што е македонско.

Голема благодарност до нашите бројни соработници кои несебично дадоа придонес во создавањето и развивањето на „Македонска ризница". За нас тоа претставува дополнителен поттик и потврда да продолжиме со нови и секогаш интересни содржини.

Во овој број на „Македонска ризница" ја издвојуваме соработката со ценетата Д-р Анета Светиева, како и интервјуто со Весна Ничевска Саравинова.

„Македонска ризница" постојано ги следи активностите на нашите македонисти и големи афирматори на Македонија во светот. Овој пат ви го претставуваме Шенол Сак од Турција.

http://issuu.com/makedonska_riznica/docs/makedonska_riznica_8

No comments:

Post a Comment