Македонска ризница број 9


Oд редакцијата:
Почитувани,
Со гордост Ви го претставуваме деветтиот
број на „Македонска ризница“.
Длабоко сме уверени дека и овој пат ќе
успееме да Ве заинтересираме во нашата цел
сами да ја отворите бескрајно богата ризница
на историјата на Македонија, нејзината
култура и единствен дух. Само човек кој
ја познава својата историја и традицја е
способен да учествува во создавањето на
иднината на својата татковина.
Голема благодарност до нашите бројни
соработници кои несебично дадоа придонес
во создавањето и развивањето на „Македонска
ризница“. За нас тоа претставува дополнителен
поттик и потврда да продолжиме со нови и
секогаш интересни содржини.
Во овој број на „Македонска ризница“
ја издвојуваме соработката со ценетата
Д-р Јасминка Ристовска Пиличкова, како и
разговорот со режисерот на документарецот
„A Great Macedonian” на Ренато Џулијано.
„Македонска ризница“ постојано ги следи
активности на нашите македонисти и големи
афирматори на Македонија во светот. Овој
пат ви го претставуваме Јахја Алави Фард.
Сашо Гачев

No comments:

Post a Comment