Македонска ризница број 7

Почитувани читатели
Пред вас е седмиот број од списанието „Македонска ризница “ со нови содржини кои ќе побудат интерес кај вас.
Во овој број ви донесуваме статии од нашата историја за Богомилите, Илинденското востание како и за еден деец кој бил суден поради афирмирањето на посебноста на Македонците, потоа една алка од македонскиот фолклор, македонскиот вез, како и прекрасен избор на наши поеми и поезија ...
За прв пат сме и во улога на промотори на новата книга на историчарот Борче Милошески „Предколумбовски цивилизации: Маи ,Инки и Ацтеки“, која има за цел да ни ги доближи овие древни цивилизации...
Воедно им изразувам благодарност на сите наши соработници за нивната искрена љубов кон својата татковина Македонија.
Ви посакувам пријатни мигови додека го читате седмиот број на Македонска Ризница


Македонска ризница број 7

No comments:

Post a Comment