Македонска ризница број 2

Македонска ризница број 2

Од Уредникот

Почитувани читатели

Пред вас е вториот број од списанието „Македонска ризница „ во кој се надеваме дека повторно ќе го побудиме вашиот интерес како и во својот премиерен број.

Позитивните реакции искажани преку вашите коментари и желбата за соработка е потврда за интересот кој се предизвика во македонската јавност.

Во овој број ви донесуваме неколку репортажи од настани кој се случија во изминатиот месец во Смилево , Хераклеја и Сарчиево.Потсетување на првата монетарница во Скопје , статија за храброста на Македонците во егејскиот дел на Македонија ,интервјуа со интересни соговорници ,како и делови од прекрасниот македонски бит, преку избор на фотографии , поезија,игри...

Воедно им искажуваме голема благодарност на сите наши соработници за нивната искрена љубов кон својата татковина Македонија.

Ви посакувам пријатни моменти додека го читате вториот број на „Македонска ризница„


No comments:

Post a Comment